where my dreams linger………

Another Birth-Day to Add.

29 Mei 2011 – 3.31 pm

Baru aku sedar rupanya dalam hp aku byk pic2 mase sambut besday kengkawan. So kali ni aku nak update pasal satu lagi sambutan birthday yang surprise giler2 tak hengat, iaitu besday Kak Fida. Majlis ni diadakan pada 18 April kat umah Manjer. Kitorang mmg rancang nak surprisekan Kak Fida neh, so plan buat kat rumah Manjer bkn sebab pe, sbb kitorg mmg selalu lepak rumah Manjer utk makan2 dan tgk movie.

So plan kitorang kali ni senang je. Kitorang masak2 kat rumah Manjer, dan pada masa yang sama Manjer lak g jemput Kak Fida dtg rumah utk temankan dia g mekap orang (kononnya). Bila Kak Fida dtg rumah, kitorang tutup lampu sampai gelap gelita rumah tu. Seb baik Aaqif (anak Azri aka Kaki Wayang) tak nangis sebab gelap. Bila Kak Fida masuk je, kitorg pun ramai2 nyanyi lagu besday. Best tgk Kak Fida terkejut, sampai dia nak keluar balik dari rumah tu. Haha!!

So ni antara pic2 yang sempat di snap pada malam tu.

Malam tu Chef kitorg iaitu Azri bercadang nak masak spagheti, so kitorg pun tolong je dia masak. Manjer ditugaskan sebagai pemotong cendawan butang.

Taufiq lak ditugaskan utk potong bawang. Sian, sampai berpeluh2. Airmata jgn cakap la. Huhu..

Chef tengah masak kuah spagheti. Kuah tu dia guna Prego je, tapi diberikan sentuhan kemelayuan, so jadi agak berempah dan pedas..

Sambil masak sambil promote produk Dr Rozmey katernyer..

Ni spagheti yg kitorg guna. Sape yg ditugaskan utk melembutkan spagheti tu?….

Aku la.. Sape lagi.. Sempat snap pic sendiri lagik!!

Yg ni setelah kuah spagheti siap. Manjer ngan Ita dok menjilat kuali tu sampai licin. Sedap sangat katernyerrr..

Sekarang bila kuah spagheti dah siap, kena la goreng lauk2nya pulak.. Tugas sape lagi kalau bukannn…….

Aku la jugakkkk!!!

Ni kek yang dioder oleh diorang..

Hidangan dah pun siap. Kuah tu tak cukup.. Huhu..

Besday gegurl yang nak potong kek. Thanks Taufiq ambik pic nih..

Sambil makan, sambil tengok movie dan borak2. (Aku dah takde idea nak taip ape ni weh!)

Chow!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s