where my dreams linger………

Indoor Umbrella, Anyone?

29 Mei 2011 – 4.02 pm

Pada 18 April 2011 yang lepas, hujan yang sangat lebat telah melanda pekan Muadzam Shah sehingga menyebabkan banjir di sesetengah kawasan. Tapi banjir lite2 jer la. Tapi hujan kali membuatkan kitorang kat opis JPA sedar yang terdapatnya kebocoran di pejabat kitorang tu. So dengan berlakunya kebocoran tu, dapat la kitorang report kat UPP. Kalau tak, sampai bila pun tak tau ttg kebocoran tu. Ni antara pic2 yang aku sempat snap (kalau nak tengok pic yg jelas, just klik je kat pic2 tu k) :

Air keluar melalui celah2 siling dan lampu. Menakutkannnn..

Siling dah start basah. Takut siling runtuh je masa tu.

Air dah mula bertakung kat lantai.

Rina yang berjalan sambil mengelak2 air yang mencurah.

Tadah air guna bakul sampah je..

Oleh sebab kena air hujan, Lynnie pun keluarkan payung pinknya sambil nyanyi lagu Umbrella oleh Rihanna..

Bocor kat banyak tempat, tapi bakul sampah tak cukup..

Diva sangat!!

Tak cukup bakul sampah, tong sampah pun jadi tempat tadah air..

Air dah membanjiri JPA. Eh, kaki sape yg cantek tuuuu?

Siling kat dalam bilik utiliti yg dijadikan surau. Habis telekung ngan sejadah basah.

Sila dudukkkk..

Mesin fotostat sket lagi nak kena air.

Kat tingkap pun dah masuk air..

Setelah barang dipindahkan dari bilik utiliti.

So lepas berlaku banjir tu, kitorg pun report kat UPP, dan diorg akan report kat kontraktor. Tak tau la kontraktor dah repair atau belum. Kalau nak tau dah repair, kena tunggu hujan lebat lagi la.. Tapi mase ni mmg hujan sgt lebat, sampai tempat parking belakang opis aku pun banjir. Seb baik sempat pindahkan kete. Kalau tak, kompem kete aku dah jadi bot sekarang neh. Huhu..

Chow!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s